Vlinders beschermen

BeschermingOnze vlinders komen uit landen met een tropisch klimaat zoals Costa Rica, Suriname, Equador, Thailand, Maleisiƫ, de Filippijnen, Kenia en Uganda.


De vlinders worden daar gekweekt op speciale vlinderfarms. Veel mensen kunnen met het kweken van vlinders voor onze vlindertuinen een duurzaam bestaan opbouwen.


Veel farms bevinden zich in de buurt van beschermde natuurgebieden. De mensen in de buurt van die reservaten kunnen met het kweken van vlinders een inkomen verdienen dat ze vroeger verdienden met bijvoorbeeld hout kappen uit het bos om er houtskool van te maken. Zo draagt onze vlindertuin dus bij aan de bescherming van de natuurgebieden in de landen waar onze vlinders vandaan komen.


Ook voor inheemse vlinders en andere insekten draagt Vlindertuin de Kas een steentje bij.

Op en rond de Kaardebol werken we mee aan het aanleggen en onderhouden van habitat voor wilde bijen en vlinders.


We ondersteunen de ontwikkeling van bloemrijk grasland in het Emerpark. Hiermee hopen we verschillende soorten vlinders betere kansen te geven.


Soorten die profiteren van bloemrijk grasland zijn het Koevinkje, het Hooibeestje, Argusvlinder, zandoogjes, Oranjetipje, vuurvlinders en blauwtjes. Wat zou het mooi zijn als we de Koninginnenpage wat vaker te zien kregen!


Vlindertuin de Kas


ContactHarenbergweg 1

7204 KZ Zutphen


info@vlindertuindekas.nl06 15415743

Copyright @ All Rights Reserved